Hög prestanda för att klara de tuffa vardagliga utmaningarna inom logistikområdet

Så att värdefulla föremål skyddas på ett tillförlitligt sätt

Solida, hållbara höglager med hög bärförmåga är en viktig faktor för en framgångsrik och produktiv lagerhantering. Pfleiderer erbjuder utomordentligt robusta träbaserade material som är lätta att arbeta med och som gör det möjligt att bygga dem effektivt i den kvalitet som krävs. Hyllor, plattformar, trappor och upphöjda golv måste tåla mycket i den dagliga logistiken. Pfleiderer ser med rätt träbaserade paneler till att lagringsteknik kan genomföras snabbt, ekonomiskt och i enlighet med alla gällande bestämmelser och föreskrifter.

Du hittar mer information i våra broschyrer

Kompromisslöst bra:

Hos Pfleiderer har kvaliteten ett system

Du kan lita på säkerhet och öppenhet.

Att producera träbaserade material på ett hållbart sätt och med högsta kvalitet är en utmaning. Som ett ledande företag inom träindustrin tar Pfleiderer sig an denna utmaning på alla nivåer - och med traditionell entreprenörsanda. Med moderna produktionsanläggningar, ett integrerat ledningssystem för kvalitet, miljö, energi och säkerhet samt en företagskultur som ständigt utvecklar dessa värden. För för oss är förenligheten mellan kvalitet och hållbarhet en självklarhet!

Konkret innebär detta att vi certifierar våra processer i hela värdekedjan - ofta långt utöver vad som krävs enligt lag. Vi lägger stor vikt vid att vara så transparenta som möjligt för våra kunder och partner. Våra miljöledningssystem på våra anläggningar är certifierade enligt DIN ISO EN 14001 och ISO 50001. Dessutom tillhör vi Quality Association for Wood-based Panels och har certifieringar enligt FSC® (licenskod: FSC® C011773) och PEFC (licenskod: PEFC/04-32-0828). Och om du vill veta mer är det bara att kontakta oss. Vi ger dig gärna detaljerad information!

 

 

Utformad för en framtid som är värd att leva:

Hållbarhet hos Pfleiderer

Ansvaret för morgondagen börjar redan i dag.

De som är beroende av trä som råvara förväntar sig med rätta ett miljömedvetet "grönt" material. Vi på Pfleiderer vill göra detta fullt ut rättvisa och erbjuder därför sedan många år tillbaka ett omfattande sortiment av utsläppssnåla och miljövänliga produkter. Hållbarhet - utöver ekologiska, sociala och ekonomiska aspekter - samt en varsam användning av naturresurser är permanenta pelare i vår företagsfilosofi. En konsekvent återvinningshantering och återvinning av virke säkerställer att inga träd fälls för våra produkter. Genom regelbundna oberoende utvärderingar av våra inköps- och produktionsprocesser kan vi säkerställa att vi kan erbjuda våra kunder bästa möjliga service, tillverknings- och logistikprocesser samt en företagskultur som bygger på ansvarstagande. Vi ser till att du kan använda våra produkter med gott samvete och rekommendera dem till dina kunder.

Ett hälsosamt och komplett produktsortiment.

Pfleiderer fokuserar på material med låga utsläpp, t.ex. F**** limmade paneler för inredning eller LivingBoard med formaldehydfri limning. Många av våra skivmaterial har sedan många år tillbaka tilldelats Blå ängeln för ett hälsosamt inomhusklimat. I början av 2020 lyckades vi få denna utmärkelse - förutom för råskivor och direktbelagda produkter - även för stora delar av HPL-sortimentet. Det innebär att du även för krävande projekt kan falla tillbaka på ett konsekvent hållbart komplett produktsortiment - och uppfylla kundernas önskemål utan att kompromissa med ekologi och hållbarhet.

Genom flerstegsanvändning av trä (s.k. kaskadanvändning), återvinning av trä och användning av skogs- och industriavfall till högkvalitativa material med lång livslängd sparar Pfleiderer värdefulla resurser och bidrar aktivt till att minska koldioxidutsläpp, luft-, vatten- och markföroreningar samt energiförbrukningen. Vi styr träblandningen individuellt, beroende på produkten, för att uppnå en perfekt balans mellan kvalitetskrav och resursbevarande.

Pfleiderer PremiumBoard:

Här säger namnet allt!

Pfleiderer PremiumBoard förenar maximal böjhållfasthet, bärförmåga och belastbarhet med enastående bearbetningsegenskaper. De exceptionellt hållfasta spånplattorna som sammanfogats med karbamidplast har en isotrop hållfasthet, vilket gör att de kan bearbetas oberoende av riktning och skäras till på ett optimalt sätt. Deras lugna och slipade yta är optimal för alla typer av märkning. På begäran kan PremiumBoard levereras med PEFC- eller FSC-certifikat. Trämaterial med låga hartshalter minskar dessutom VOC-utsläppen. För att tillgodose särskilda säkerhetskrav är PremiumBoard Pyroex B1 P4 tillgänglig som brandsäker variant.

Tillämpningsområden

 • Plattformar, hyllor, upphöjda golv och trappor med höga belastningskrav

Egenskaper

 • Särskilt hög böjhållfasthet, motståndskraft och bärförmåga
 • Hållbarhet över genomsnittet
 • Isotropa hållfastheter i längsgående och tvärgående riktning
 • Tekniskt godkännande i enlighet med CE EN 13986 - P4 / P6

Fördelar

 • Isotropa hållfasthetsegenskaper i alla panelriktningar säkerställer optimerad storleksskapning
 • Låga VOC-utsläpp tack vare användningen av trä med låg resinhalt
 • Den släta och slipade ytan är optimalt lämpad för beläggningen

Material som används

 • Färskt skogs- och sågverksvirke, återvunnet material
 • Aminoharts

Läs mer om denna produkt

Pfleiderer DecoBoard:

Den genomtänkta påläggskalven med melaminbeläggning

Högkvalitativ yta, hård kärna. DecoBoard erbjuder ett särskilt mervärde för hyllor och plattformar: Precis som PremiumBoard har skivan goda statiska egenskaper men är dessutom försedd med en ytbeläggning på bas av melaminharts. På begäran kan den förses med ytstrukturen Skidproof för att uppnå halkskyddsnivån R10. Baksidan är belagd med vit färg för att märkbart förbättra ljusförhållandena i lagret.

Tillämpningsområden

 • Plattformar
 • Hyllor

Egenskaper

 • Tekniskt överdrag med speciell impregnering
 • I kombination med den halkskyddade strukturen och den speciella produktuppläggningen uppfyller den halkskyddsklass R10 och nötningsbeständighetsklass AC4
 • Särskilt hög böjhållfasthet, motståndskraft och bärförmåga
 • Ytan är lämplig för kontakt med livsmedel

Fördelar

 • Isotropa hållfasthetsegenskaper i alla panelriktningar säkerställer optimerad storleksskapning
 • Baksidan är vitbelagd för att förbättra ljusförhållandena
 • Över genomsnittlig stabilitet
 • Bra bearbetbarhet

Material som används

 • Färskt skogs- och sågverksvirke, återvunnet material
 • Aminoharts
 • Belagt med melaminhartsimpregnerat papper

Läs mer om den här produkten

Produkter

Finns det inte rätt produkt för dina krav?

Du kan hitta alla andra produkter i vår produktsökare

Vill du veta mer?

Kontakta oss gärna direkt! Vi ser fram emot att höra från dig.

+49 (0) 9181 28-480

sales[at]pfleiderer[dot]com 

Illustrerande och resultatinriktad:

Digitala verktyg från Pfleiderer

Vi fokuserar inte bara på kvaliteten på våra produkter, men också på ordet SERVICE. För att hjälpa dig bäst erbjuder vi dig en rad verktyg för att underlätta ditt arbete. Användningen av träbaserade material drar också nytta av den digitaliserade världens nya möjligheter. Pfleiderer erbjuder sina partners ett brett utbud av möjligheter som gör det mycket lättare att välja, designa, planera, visualisera och genomföra projekt. Lär känna våra digitala tjänster - du kommer aldrig att vilja göra utan dem igen.

Upptäck våra digitala verktyg