Pfleiderer formskivor:

Vägledande för moderna betongkonstruktioner

Att använda rätt form är en förutsättning för att konsekvent kunna dra nytta av fördelarna med betongkonstruktioner. Det finns en efterfrågan på högkvalitativa, stabila och hållfasta trämaterial för att uppnå den formgivning och jämnhet samt de ytegenskaper som önskas. Formskivor från Pfleiderer är ett sofistikerat svar på denna efterfrågan. Deras egenskaper gör bearbetningen både exakt och flexibel samtidigt som de galant klarar av de tuffa villkoren på användningsplatsen.

Pfleiderer DecoBoard:

En optimal grund för precisionsarbeten

Tack vare den dubbelsidiga melaminbeläggningen och den fukttåliga limningen med aminoharts är DecoBoard från Pfleiderer ett utmärkt val för formarbeten. Skivans isotropa hållfasthetsegenskaper gör att den kan skäras till på ett optimalt sätt. Dess homogena yta gör dessutom att den lämpar sig väl även för exponerad betong. En specialimpregnering garanterar att betongens härdningsegenskaper inte påverkas. DecoBoard är tillgänglig i klasserna P3, P5 och P7. Detta innebär att det finns en kvalitet som passar den aktuella statiska belastningen, även om formen ska användas flera gånger.

Pfleiderer LivingBoard:

Den finspåniga och fuktresistenta formskivan

Pfleiderer LivingBoard har en obelagd yta och och en formaldehydfri PU-limning, vilket gör att även denna skiva lämpar sig för formarbeten och förstyvning av formkonstruktioner i fuktiga omgivningar. Spånskivan har isotropa hållfasthetsegenskaper och passar i klass P5 för bärande ändamål och i klass P7 för tillämpningar med hög belastning.

Pfleiderer LivingBoard face och contiprotect:

Det sugande alternativet

LivingBoard finns även som LivingBoard face och LivingBoard face contiprotect. På dessa produktvarianter är skivans yta slipad (face) eller oslipad men då försedd med den värmebehandlade contiprotect-ytan. Båda varianterna är tillgängliga i klasserna P5 och P7. De används båda som sugande formskivor. Jämfört med LivingBoard face har dock LivingBoard face contiprotect en betydligt mer fördröjd fuktabsorption.

Pfleiderer PremiumBoard MFP P5:

Den mångsidiga multifunktionsskivan för gjutformar

PremiumBoard MFP P5 är en multifunktionell och obelagd spånskiva med grovt täckskikt. Skivan lämpar sig för formarbeten, förstyvning av formkonstruktioner och för en rad andra tillämpningar – allt från väggbeklädnader till golvkonstruktioner. Den har isotropa hållfasthetsegenskaper, är fuktresistent och formstabil samt kan fixeras även i kantområdet med spikar, skruvar och klämmor.

Produkter

DecoBoard P5

Träspånskivan Typ P5 enligt DIN EN 312, för bärande ändamål i våtrum, med melaminbeläggning på båda sidorna.

Lära sig mer om DecoBoard P5

Finns det inte rätt produkt för dina krav?

Du kan hitta alla andra produkter i vår produktsökare