Så fungerar det integrerade skyddet hos microPLUS®

Kemiska rengöringsmedel med aggressiva substanser är inte särskilt effektiva, ens vid upprepad användning – och dessutom belastar de människor och miljö. Det här är ett problem som Pfleiderer redan 2005 tog fram en lösning på. Och det med stor framgång, vilket bevisas av certifikaten från oberoende provningsinstitut som Isega, Fraunhofer Institut och GfPS. Vid tillverkningen av vår produkt valde vi ett silveradditiv från Sanitized, som används bl.a. i klädesplagg, hygien- och vårdartiklar. Den kombination som togs fram fungerar effektivt mot bakterier samtidigt som den är ofarlig för människor. Du kan alltså vara säker: hygienstandarden får en ny dimension med den antimikrobiella ytan microPLUS® och säkra beståndsdelar. Effekten är tydlig:

På en test yta med 10 000 bakterier finns det kvar endast mellan 0 och 10 bakterier efter sju timmar. Detta motsvarar en bakteriereduktion på drygt 99 procent. Vid kontakten mellan bakterierna och microPLUS®-ytan förstörs viktiga funktioner hos mikroorganismen; bakterien kan inte längre föröka sig utan dör.

MRSA

MRSA är bakterier som är resistenta mot vissa antibiotika. De är därför föremål för särskilt fokus, särskilt inom sjukhushygien. microPLUS® har en så framgångsrik och hållbar effekt mot MRSA!

Test Metodik JIS Z 2801 / ISO 22196

ISO 22196 har utvecklats från den Japanska test standarden JIS Z 2801.  JIS (Japanese Industrial Standard) Z 2801 test utvecklades år 2000 för testning av laminat ytor. År 2007 blev denna metodik också internationell och standardiserad som ISO 22196. Idag är ISO 22196 den internationellt erkänt viktigaste testen för utvärdering av bakteriell förekomst på laminerade ytor.

Användningsområden

Tack vare det silveradditiv från Sanitized som används i tillverkningen av produkten får ytan microPLUS® en antimikrobiell verkan. Därför ger den ett verkligt mervärde vid inredning inomhus och fördelarna talar för sig själva. Resultatet är förtroende och säkerhet inom alla områden där hygienen spelar en viktig roll – tack vare microPLUS® kan hyllor, fronter och butiksdiskar samt bordsytor och skiljeväggar med antimikrobiell verkan passa mycket bra till lokaler med hög och intensiv trafik.

 • Sjukhus och läkarmottagningar
 • Laboratorier och operationssalar
 • Patientsalar och dagrum
 • Förvaltnings-, behandlings- och terapilokaler
 • Vårdinrättningar, sporthallar och gym
 • Rehabiliteringsinrättningar
 • Hotell, restauranger, barer och caféer
 • Foajéer, receptioner och kontorslandskap
 • Bord, diskar och serveringsbord
 • Gästrum
 • Hallar och trapphus
 • Kryssningsfartyg och offshore-plattformar (t.ex. borrplattformar)
 • Husbilar och foodtrucks
 • Hissar
 • Kontors- och konferensrum
 • Matsalar, mässar och cafeterior
 • Skolor och högskolor
 • Bibliotek

Jämförelse av den antimikrobiella effekten hos olika material

(testresultat SGS Fresenius)

(effektivitet i tiopotenser)

BakterierMaterial
 microPLUS® Klassiska produkterNatursten/
Granit
Keramiska materialÄkta metallPVC     AkrylatMineral material
Pseudonomas aeruginosa> 4,18> 5,11- 0,6< - 0,60,2- 0,3- 0,50,3
Staphylococcus aureus> 0,32> 3,310,20,31,80,20,20,6
Salmonella choleraesuis> 4,69> 4,60,10,32,10,20,10,5
Escherichia coli> 2,24> 6,03< - 1,0< - 1,0< - 1,0< - 0,8< - 1,0< - 0,5
         
Resultat/ Verkanmycket stark redan efter 7hkraftigingeningen

låg

ingeningeningen

Resultat: jämfört med de övriga testade materialen har ytan microPLUS® en mer än 1000 gånger högre antimikrobiell verkan.

STORT SORTIMENT-MED OBEGRÄNSAD EFFEKTIVITET

Även när ytan blir sliten finns effekten kvar av microPLUS® under hela produktens livslängd. Som ett resultat har produkter med microPLUS® livslånga fördelar både konventionellt och antimikrobakteriellt.

Inredning som har höga hygieniska krav kan med stor fördel använda microPLUS®. Ytan är hygienisk, hållbar och högkvalitativ.

Undersökningen av effekten på antimikrobiell microPLUS® visar enbart positiva resultat i alla relevanta tester. microPLUS® ytan blev avsiktligt maximalt skadad under en tid som motsvarar produktens livslängd för att testa den antimikrobakteriella effekten samt kvalitèn. Ytan förblev helt intakt.

Lika mångsidiga som användningsområdena är, lika varierande är de produktutföranden som microPLUS® ingår i: Beroende på kravbilden kan melaminbelagda spånskivor DecoBoard, högtryckslaminat HPL, kompaktskivor, arbetsbänkskivor, komposit- och frontelement levereras med den antimikrobiella ytan. Även dekorsortimentet är generöst – microPLUS® levereras i Pfleiderers dekorkollektion samt DST Express sortiment.

Vanliga frågor

Vad är Sanitized?

 

Mer information om Sanitized Silver finns påwww.sanitized.com.

Vari består den antimikrobiella verkan?

Additivet baseras på den naturliga verkan hos silver, inbäddat i en patenterad glaskeramik. Pulvret är fritt från nanopartiklar och tillsätts som en dispersion i tillverkningen av våra mönster-/overlay-papper.

Hur snabbt/omfattande är effekten?

 

Additivet börjar verka omedelbart efter kontakt mellan bakterier och yta. En bakteriereduktion med 99,99% efter 24h har påvisats och bekräftats.

Vilka godkännande begränsningar gäller för Sanitized?

 

Sanitized är godkänt världen över och ger en omfattande rättssäkerhet vid marknadsintroduktion.

Är effekten varaktig?

 

Den aktiva substansen ligger kvar i produkten och tvättas inte ur. Effekten är garanterad under produktens hela livslängd.

Finns det resistens mot effekten?

 

Den antimikrobiella effekten bygger på kontakt mellan bakterierna och ytan. Även MRSA-bakterier bekämpas effektivt av ämnet.

 

Produkter

Duropal HPL

Dekorativt högtryckslaminat i postformingkvalitet enligt EN 438-3:HGP/VGP, med slitstark melaminhartsyta och slipad baksida.

Lära sig mer om Duropal HPL

DecoBoard P2 microPLUS®

Karbamidbunden träspånskiva, med dekorativ melaminbeläggning på båda sidorna och en antimikrobiell ytfinish (Sanitized Silver).

Lära sig mer om DecoBoard P2 microPLUS®

DecoBoard P2 F**** microPLUS®

Emissions minimerad träspånskiva, med dekorativ melaminbeläggning på båda sidorna och en antimikrobiell ytfinish (Sanitized Silver).

Lära sig mer om DecoBoard P2 F**** microPLUS®

DecoBoard MDF plus microPLUS®

Fiberskiva med medelhög densitet och homogen struktur samt dekorativ melaminbeläggning på båda sidorna. En antimikrobiell ytfinish (Sanitized Silver).

Lära sig mer om DecoBoard MDF plus microPLUS®

Duropal sammansatt skivelement P2

Sammansatt skivelement av en träspånskiva typ P2 enligt EN 312, med Duropal HPL resp. Duropal HPL Metallic på båda sidorna.

Lära sig mer om Duropal sammansatt skivelement P2

Duropal Bänkskiva Quadra P2

Bänkskiva bestående av en träspånskiva typ P2 enligt EN 312, dekorsidan limmad med robust Duropal HPL enligt EN 438, undersida med vattenavvisande motdrag. Den postformade framkanten på bänkskivan Quadra har en radie på 3 mm, bakkanten är förseglad med en skyddskant. Skivan finns även i en variant med profilering på båda sidorna.

Lära sig mer om Duropal Bänkskiva Quadra P2