Mer än återvinning: Cradle to Cradle!

Utvalda produkter från Pfleiderer är certifierade Cradle to Cradle

En varsam hantering av naturen har högsta prioritet för Pfleiderer. En hög återvinningsandel och ett konsekvent utnyttjande av återvunnet trä har varit självklarheter i många år – precis som ett hållbart skogsbruk och en skonsam hantering av alla resurser. Nu har utvalda produkter certifierats enligt Cradle to Cradle-principen. Det är en ny nivå av hållbarhet som vi är mycket stolta över!

Det här står Cradle to Cradle för

Cradle to Cradle-filosofin utarbetades på 1990-talet av den tyske kemisten Michael Braungart och den amerikanske arkitekten William McDonough. Ordagrant översatt: ”Vagga till vagga“ – och det sammanfattar även kärnan i idén. Allt som används är ett ”näringsämne”. Och inga näringsämnen får slösas bort. Biologiska, naturliga material i naturliga kretslopp, s.k. tekniska näringsämnen i tekniska kretslopp. Båda dessa skall utgöra grunden (d.v.s. vaggan) för uppkomsten av nya produkter efter att de har tjänat ut. På det sättet kan Cradle to Cradle-produkter antingen lämnas tillbaka till naturen eller ingå i materialkretslopp.

Dessa produkter från Pfleiderer är certifierade Cradle to Cradle

Inom ramen för den aktuella certifieringsprocessen har följande produkter från Pfleiderer utmärkts med en Cradle to Cradle-certifiering i brons:

PrimeBoard XTreme P2

Melaminbelagd träspånskiva med högvärdig och innovativ flerskiktslackering bestående av ett permanent elastiskt funktionsskikt och UV-härdande akryl lack.

Lära sig mer om PrimeBoard XTreme P2

DecoBoard P2

Karbamidbunden träspånskiva, med dekorativ melaminbeläggning på båda sidorna, utmärkt med Blue Angel.

Lära sig mer om DecoBoard P2

Följande produkter från Pfleiderer har erhållit Cradle to Cradle-certifiering i silver:

LivingBoard P5

Formaldehydfritt limmad, finspånig träspånskiva typ P5 enligt EN 312, lämpar sig för bärande ändamål i fuktig miljö.

Lära sig mer om LivingBoard P5

LivingBoard face contiprotect P5

Träpånskiva Typ P5 enligt EN 312, för bärande ändamål i våtrum, utan beläggning och 100 % formaldehydfritt limmad.

Lära sig mer om LivingBoard face contiprotect P5

LivingBoard face contiprotect P7

Träspånskiva Typ P7 enligt EN 312, extremt belastningsbar, för bärande ändamål i våt miljö, utan beläggning och 100 % formaldehydfritt limmad.

Lära sig mer om LivingBoard face contiprotect P7

Så här går certifieringen till

C2C-certifieringen (Cradle-to-Cradle-Certified-produktstandard) för kretsloppsekonomier delas ut sedan 2010 av den ideella organisationen Cradle to Cradle Products Innovation Institute med säte i San Francisco. För att en produkt skall få kallas ”Cradle to Cradle Certified™“ genomförs en oberoende granskning utifrån aspekterna materialhälsa, kretsloppsegenskaper, användning av förnybara energier, ansvarsfull användning av vatten samt social rättvisa. En produkt kan klassificeras som Basic, Brons, Silver, Guld eller Platina, beroende på bedömningen. Certifieringen är giltig i två år, och måste sedan förnyas.

Mer info?

Om du har frågor om Cradle to Cradle-certifieringen av våra produkter kan du kontakta environment[at]pfleiderer[dot]com.

Kontakta oss

Ett hälsosamt boendeklimat

Asylboendet Lübbecke visar hur LivingBoard face contiprotect P5 kombinerar boendehälsa, robusthet och goda bearbetningsegenskaper inom snickeri.

Upptäck denna referens

Mer hållbarhet

Pfleiderer står för 125 år av medveten hållbarhet. Här ger vi en översikt över alla de områden där vår strävan präglar vårt tänkande och agerande.

Ta reda på mer om vår hållbarhetsrapport här

Visste du att?

För alla som sätter värde på ett hälsosamt inomhusklimat erbjuder Pfleiderer ett fullödigt sortiment med Blue Angel – inklusive HPL-produkter!

Upptäck vårt sortiment med Blue Angel